آیلتس (IELTS)

با ما همراه باشید تا تمام آنچه که درمورد آیلتس میخواهید بدانید را برایتان شرح دهیم:

آیلتس چیست؟

آیلتس(IELTS) مخفف عبارت (The International English Language Testing System) به معنی سامانه جهانی سنجش دانش زبان انگلیسی افرادی است که، قصد مهاجرت به کشورهای انگلیسی زبان را دارند. میدانیم که امروزه یکی از شروط موفقیت، توانایی برقراری ارتباط با جوامع دیگر است؛ از این رو دانستن زبان بین المللی انگلیسی به یکی از مهمترین و اصلی‌ترین معیارها، جهت پذیرش متقاضیان ویزای کار یا تحصیلی، در کشورهای خارجی تبدیل شده است.

آزمون آیلتس IELTS، یکی از معتبرترین آزمون‌ها برای سنجش توانایی زبان انگلیسی و هوش افراد است که از نمره ۱ تا ۹، میزان دانش و تسلط افراد به زبان انگلیسی را بیان می‌کند. مدرک زبان آیلتس در اکثر کشورهای دنیا به رسمیت شناخته است و با داشتن آن به راحتی هرچه بیشتر می توانید برای امور مهاجرت خود اقدام کنید. ما در این جا به صورت کامل و واضح شرح می دهیم که مدرک زبان آیلتس چیست، هزینه ثبت نام آزمون آیلتس چقدر است، و چگونه برگزار می‌شود. همچنین با نحوه گرفتن نمره قبولی در این آزمون آشنا خواهید شد.

گرفتن مدرک آیلتس چه مزایایی دارد؟

 

• تحصیل در دانشگاه‌های بین‌المللی

اکثر دانشگاه‌ها در کشورهای انگلیسی‌ زبان، بصورت اجباری یا اختیاری از داوطلبان می‌خواهند که مدرک آیلتس را جهت پذیرش تحصیلی خود همراه داشته باشند.

• مسافرت و گردشگری

اگر قصد مسافرت به کشورهای انگلیسی زبان را دارید، داشتن مدرک آیلتس به شما کمک می‌کند تا براحتی بتوانید با مردم و محیط‌های مختلف ارتباط برقرار کنید.

• مهاجرت به کشورهای انگلیسی ‌زبان

برای مهاجرت به اکثر کشورها، به یک مدرک زبان انگلیسی بین المللی و معتبر نیاز است. داشتن یک نمره خوب (بالای ۵/۵) مدرک آیلتس، به مهاجران این امکان را میدهد تا نشان دهند که توانایی کامل استفاده از زبان انگلیسی را دارند.

• ارتقاء توانمندی‌های اجتماعی

داشتن مهارت در زبان انگلیسی می‌تواند در ارتباطات اجتماعی، شرکت در فعالیت‌های جامعه و درک بهتر اخبار و منابع اطلاعاتی بین‌المللی تدریس زبان با مدرک آیلتس مفید باشد.

• افزایش فرصت‌های شغلی

در بیشتر حوزه‌ها و صنایع، داشتن مهارت‌های زبان انگلیسی به عنوان یک مزیت بالا محسوب می‌شود. مدرک آیلتس نشان‌دهنده مهارت‌های زبان انگلیسی شماست و می‌تواند در جلب توجه کارفرمایان و افزایش فرصت‌های شغلی شما تأثیربسزایی داشته باشد.

شرایط شرکت در آزمون آیلتس چیست؟

قبل از اقدام کردن برای گرفتن مدرک آیلتس و ثبت نام آزمون باید با شرایط شرکت در این آزمون آشنا شوید و سپس نسبت به عمل کردن به آن‌ها اقدام کنید. برای شرکت در آزمون آیتلس داشتن پاسپورت معتبر با تاریخ انقضای مهلت دار و همچنین انتخاب یک حوزه آزمونی درست کافی است.

مهاجرت به کشورهای انگلیسی زبان؛ کانادا، استرالیا، انگلیس و نیوزلند و کشورهای اروپایی، نیازمند داشتن مدرک آیلتس با نمره مناسب است.

مدرک این آزمون دارای ۲ سال اعتبار بوده و اصطلاحا بعد از آن اکسپایر شده (تاریخ انقضای آن به اتمام میرسد) و میبایست دوباره نسبت به دریافت آن اقدام کنید..

چند نوع آزمون آیلتس وجود دارد؟

دو نوع آزمون آیلتس برگزار می‌شود:

-آزمون آیلتس آکادمیک

شرکت در این آزمون و کسب نمره بالای ۶ به پذیرش دانشگاه معتبر خارجی کمک می‌کند. تمرکز سوالات این آزمون بیشتر برمهارت‌های ارتباطی دانشجو و توانایی تعامل او در محیط‌های آکادمیک میباشد.

-آزمون آیلتس جنرال

کسب نمره ی  قابل قبول در این آزمون برای انواع مهاجرت ها بسیار مفید است. سوالات این آزمون بیشتر جنبه عمومی داشته و شیوه تعامل و برقراری ارتباط فرد در محیط‌های اجتماعی را مورد ارزیابی قرار می‌دهد؛ مرجع اصلی سوالات آزمون در این بخش،محتوای مجلات، اخبار و گفتگوهای روزمره است.

در نتیجه شرکت کنندگان باید با توجه به اهدافشان انتخاب کنند که در آزمون جنرال شرکت کنند یا آکادمیک. سوالات و نحوه برگزاری این دو آزمون متفاوت است و به همین دلیل پس از انتخاب، داوطلب میبایست برای آماده سازی خود جهت شرکت در آزمون مراحل متفاوتی را طی نماید.

بخش‌های اصلی آزمون آیلتس کدام است؟

 

۱ . نوشتن (Writing)

مدت زمان برگزاری آزمون رایتینگ ۶۰ دقیقه است که در آن مباحث برحسب نوع آزمون و نیاز شرکت کنندگان مطرح می‌شود.

– در آزمون آکادمیک:

مباحث این آزمون بیشتر نامه نگاری‌های دانشجویی مطرح بوده که شامل دو بخش است؛

بخش اول اطلاعات بصری مانند جدولها و نمودارها باید در قالب یک متن ارائه شود و بخش دوم از داوطلب خواسته می‌شود برای پاسخ به یک مشکلات یا مطلب ارائه شده ، متن کامل و دقیقی را با استفاده از توانایی های نگارشی خود نوشته و توان نگارشی بالای خود را به نویسنده دیکته نماید.

و اما در آزمون جنرال :

بخش رایتینگ شامل دو قسمت اصلی است: در قسمت اول شرایط و وضعیت شرح داده می‌شود و از فرد می‌خواهند در مورد آن خلاصه توضیحاتی بنویسد. در بخش دوم که سوال و جواب است از فرد خواسته می‌شود به سوالات ارائه شده پاسخ مناسب ارائه دهد.

۲. بخش گفتگو (speaking test)

در این بخش، باید روبروی آزمون گیرنده (EXAMINER) نشسته و در سه بخش با اون گفتگو نماید.

 بخش اول معمولا در حد برقراری ارتباط اولیه، معرفی و توصیفات ساده شخصی

 بخش‌های دوم و سوم میبایست درباره موضوعی که از سمت ممتحن مطرح می‌شود نظرات خود را با رعایت استانداردهای مکالمه و نگارشی با استفاده از توانایی های مناسب تلفظی و رعایت قوانین مکالمه بیان کنید. در این بخش نه کم حرف بودن و نه پرحرف بودن هیچ کمکی به شما نکرده و بایستی به اندازه و کامل صحبت کنید. طبیعتا این بخش هم مهارت‌های خود را می‌طلبد که باید در کلاس آیلتس فرا بگیرید. مدت زمان این بخش، ۱۱ تا ۱۴ دقیقه است.

۳. بخش خواندن (reading test)

در این بخش باید به ۴۰ سوال که بعد از سه یا چهار متن آمده پاسخ دهید که به ۶۰ دقیقه زمان دارید. برای گرفتن بهترین نتیجه در این بخش، به مهارت هایی مثل درک ایده های کلی، منطق، تندخوانی، توجه به جزئیات، درک نقطه نظرهای نویسنده و…نیاز دارید که در کلاس های آیلتس به شما آموزش داده می‌شود.

۴. بخش گوش کردن (listening test)

در این بخش چهار گفتگوی ضبط شده (RECORDING) برای شما پخش شده که جمعا ۳۰ دقیقه طول میکشد. هیچکدام از این RECORDING ها دوباره پخش نشده و شما باید حین گوش کردن به سوالات پاسخ دهید. پس از پایان، ۱۰ دقیقه فرصت خواهید داشت که جواب‌های خود را به پاسخنامه ANSWER SHEET))منتقل کنید.

روش های برگزاری آزمون آیلتس

آزمون آیلتس به دو روش اصلی برگزاری می‌شود، که فرد شرکت کننده بسته به نیازها و شرایط مختلف می‌تواند روش مورد نظر خود را انتخاب کند:.

۱ . برگزاری آزمون آیلتس در مراکز آزمون (Paper-Based Test – PBT)

در این روش، شرکت کنندگان در یک محل ثابت حاضر می‌شوند تا آزمون را در آن مرکز بگذرانند. برگه‌های پاسخ به صورت کاغذی فراهم شده و داوطلبان جواب‌های خود را روی برگه‌های کاغذی وارد می‌کنند.

 ۲. آزمون آیلتس آنلاین (Computer-Based Test – CBT)

در این روش، برای شرکت کنندگان آزمون را بصورت آنلاین برگزار میگردد. بخش‌های مختلف آزمون نیز مانند خواندن، نوشتن و گوش دادن به صورت آنلاین انجام شده و داوطلبان جواب‌های خود را با کامپیوتر وارد می‌کنند. همچنین بخش مکالمه هم  به صورت آنلاین و با استفاده از میکروفن و وب کم انجام می‌شود.

قابل ذکر است که در هر دو روش برگزاری، محتوا و ساختار آزمون یکسان است وتفاوت اصلی فقط در شیوه اجرای آزمون میباشد.

داشتن نمره آزمون PBT یا آزمون حضوری نسبت به آزمون اصتلاحا آنلاین CBT ارجعیت داشته و دارای اعتبار بیشتری است.

نمره دهی در آزمون آیلتس (BAND SCALE)

در هر دومدل  جنرال و آکادمیک، بسته به عملکردتان در هر چهار بخش نمره‌ای از ۰ تا ۹ خواهید گرفت و با توجه به این چهار اسکیل، نمره کلی آیلتس به شما اعلام می‌شود. دراین آزمون خبری از قبول شدن یا رد شدن نیست و فقط با توجه به نمره‌ای که دریافت ‌می‌کنید، می‌توانید فرصت خود را در اقدام برای ورود به دانشگاه‌ها، فرصت های شغل‌های، مهاجرت و … امتحان کنید. حال اینکه چه نمره‌ای شما را در چه جایگاهی قرار می‌دهد خود نیازمند مقاله‌ای دیگر بوده و در اینجا فقط اشاره ای کلی درباره نمرات آزمون ایتلس خواهیم داشت؛

نمره ۰: اگر شما در آزمون شرکت نکنید کافی است که نمره ۰ بگیرید!(عدم شرکت)

نمره ۱: اگر توانایی شما بدون جمله ‌بندی و در حد بیان چندین کلمه محدود باشد ، نمره شما ۱ خواهد بود.(عدم توانایی در ارتباط)

نمره ۲: در اینجا دیگر عملا ارتباطی در کار نیست و هنوز خیلی کار دارید تا به هدفتان برسید. شاید بتوانید چند سوال خیلی آسان را به شکلی محدود و پر از اشتباه پاسخ دهید.(خیلی ضعیف)

نمره ۳: اگر فقط بتوانید جواب سوالات آسان و آشنا را به صورت محدود بدهید، نمره‌ای در حد ۳ خواهید گرفت.(ضعیف)

نمره ۴: اگر دانش پایه زبان انگلیسی و توانایی نسبی در برقراری ارتباطات روزمره داشته باشید، می‌توانید نمره ۴ بگیرید. نمره ۴ به پایین عملا کاربردی در گرفتن پذیرش‌های شغلی و دانشگاهی ندارد و نیاز دارید با قدرت بیشتری دوباره امتحان دهید. اگر نمره ۴ گرفتید، یعنی حتما زبان انگلیسی شما ایرادات فراوانی برای رفع شدن دارد.(نسبتا ضعیف)

نمره ۵: اگر تسلطی نسبی  روی گرامر و واژگان زبان انگلیسی و البته با وجود اشتباه ولی با توانایی برقرار کردن ارتباط داشته باشید ، می‌توانید نمره ۵ بگیرید. این نمره برای گرفتن پذیرش‌های شغلی یا دانشگاهی شاید هنوز هم شانس داشته باشد اما در حد بسیار محدود و به شرط گذراندن دوره های پیش نیاز زبان انگلیسی پس از گرفتن پذیرش به دردتان خواهد خورد.(متوسط)

نمره ۶: با گرفتن نمره ۶ آیلتس، همچنان شانس خوبی در گرفتن پذیرش یا پیدا کردن شغل در محیط‌های انگلیسی زبان دارید. طبیعتا ایراد و اشکال وجود داشته اما نه در حدی که توانایی شما زیر سوال برود. حداقل این است که موضوعی که متوجه نشده‌اید را با یک بار تکرار متوجه شده و به آن واکنش صحیح نشان می‌دهید.(نسبتا خوب)

نمره ۷: با دانش و توانایی پیشرفته زبان انگلیسی و البته نه کامل، می‌توانید نمره ۷ بگیرید. برای گرفتن این نمره همچنان نیاز به استفاده از ساختارهای صحیح و رعایت استانداردهای دقیق دارید. به هر حال جهت گرفتن پذیرش در دانشگاه‌ها، نمره ۷ امتیازی مثبت محسوب می‌شود.(خوب)

نمره ۸:شما با داشتن توانایی و تسلط کامل به زبان انگلیسی هرچند با وجود اشتباهات بسیار کم یا متوجه نشدن مواردی که شاید درکشان سخت باشد، می‌توانید نمره ۸ بگیرید. اما فراموش نکنید برای دریافت این نمره بایستی دانش و تسلط بسیار بالایی روی جنبه‌های مختلف زبان انگلیسی داشته باشید.(خیلی خوب)

نمره ۹: اگر تسلط کامل روی زبان انگلیسی داشته و قادر باشید بدون اشتباه، روان و با رعایت استانداردها بهترین نوع ارتباط به زبان انگلیسی را برقرار کنید، می‌توانید نمره ۹ را بگیرید. گرفتن این نمره حتی برای انگلیسی زبانان بومی هم آسان نیست.(عالی)

نمره ی قابل قبول آیلتس در کشورهای مختلف چند است؟

کشورهای مختلف هم نمره قبولی متفاوتی برای پذیرش دانشجویان و کاریابان مختلف در نظر گرفته‌اند. مثلا برای شروع تحصیل در کشورهای اروپایی با نمره آیلتس ۵ -۶ نیز می‌توان اقدام به دریافت ویزا کرد، در حالی که برای دریافت ویزای تحصیلی و کاری کشورهایی چون کانادا نیاز به نمره آیلتس ۶.۵ به بالا می‌باشد و برای مهاجرت به استرالیا، داوطلبان باید نمره بالاتر از ۷ داشته باشند.

برگزار کننده آیلتس کیست؟

دانشگاه کمبریج، کنسولگری انگلستان و مرکز آیلتس استرالیا برگزار کنندگان اصلی این آزمون هستند و در حال حاضر در بیش از ۱۱۰ کشور دنیا شعبه های برگزاری آزمون وجود دارد.

زمان برگزاری آزمون آیلتس و شیوه برگزاری آن در ایران چگونه است؟

این آزمون در کشور زیر نظر سازمان سنجش برگزار می‌شود و برگزار کنندگان مجوز دارند در طول سال چند بار آن را برگزار کنند. در ایران چندین برگزار کننده رسمی به صورت قانونی آزمون بین المللی آیلتس را برگزار می‌کنند. بنابراین اگر شخصی فرصت نکرد در یک آزمون شرکت کند جای نگرانی نیست می‌تواند در نوبت بعد امتحان مجدد بدهد.

جهت شرکت در این آزمون کافی است وارد سایت برگزار کنندگان شده، نوع آزمونی که می‌خواهید در آن شرکت کنید را انتخاب کرده و هزینه آن را بپردازید. نتایج آزمون کتبی معمولا ۱۳ روز پس از برگزاری اعلام شده و زمان اعلام نتایج آزمون شفاهی هم از سوی برگزار کننده اعلام می‌شود.

قابل ذکر است شرکت کنندگان حق اعتراض به نتایج آزمون را دارند، فقط باید هزینه‌ای را برای رسیدگی به شکایت خود واریزکنند. اگر شکایت وارد بود هزینه به فرد بازگردانده می‌شود، اما اگر اعتراض رد شد هزینه بازپرداخت نمی‌شود.

جهت دریافت مشاوره از طریق بخش تماس با ما با کارشناسان تومرسنتر در ارتباط باشید.

نظرات :

ارسال دیدگاه جدید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست‌های جدید:
۲۰ اسفند ۱۴۰۲

جی آر ای (GRE)

GRE چیست؟ (Graduate Record Examinations) GRE به معنای سنجش و ارزیابی توانایی تحصیلی یک شخص می باشد، در واقع یک آزمون بین‌المللی جهت سنجش منطق و تحلیل داوطلبان است. گفتنی است این مدرک جزو معتبرترین و پرطرفدارترین مدارک تحصیلی دنیا است، چرا که معمولا برای ورود به دانشگاه‌های کشورهای برتر جهان، نیازمند گرفتن این مدرک […]

ادامه مطلب
۱ اسفند ۱۴۰۲

تافل (TOEFL)

با ما همراه باشید تا تمام آنچه که درمورد تافل میخواهید بدانید را برایتان شرح دهیم: تافل چیست؟ تافل مخفف Test of English as a Foreign Language می باشد که یکی از مهمترین پیش نیازهای ادامه تحصیل در دانشگاه های خارجی است؛ اگر در آینده ای نزدیک قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور را داشته باشید مطمئنا سوالات […]

ادامه مطلب